Veel gestelde vragen

  • Ik wil een portret cadeau geven. Kan dat?

Dat kan zeker. Je ontvangt dan een mooie cadeaubon, waarop in stappen staat uitgelegd wat de bedoeling is en hoe de ontvanger een afspraak voor een interview kan inplannen. De cadeaubon komt op naam te staan van de ontvanger - en kan niet worden doorverkocht. 

  • Ik wil een langere tekst, gebaseerd op meerdere interviews. Kan dan ook?

Jazeker. Het aantal interviews, het aantal pagina's en/of de opmaak opties kunnen allemaal worden afgestemd op jouw specifieke wensen. We bespreken je wensen in een vrijblijvend gesprek, waarna ik een op maat gemaakte offerte maak. 

  • Ik wil mijn levensverhaal laten optekenen. Kan dat?

Dat kan! Een beknopt levensverhaal kan ik schrijven op basis van drie  interviews. Voor een uitgebreid levensverhaal gaan we nog meer de diepte in: hiervoor zijn ongeveer vijf interviews nodig. Om het meeste uit de interviews te halen, stuur ik van te voren een lijst met voorbereidende vragen. Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we samen in kaart op welke levensperiodes of gebeurtenissen de nadruk zal komen te liggen.

  • Hoe lang duurt het maken van een portret?

Dat hangt af van het aantal interviews. Verhalen die op één interview gebaseerd worden, heb ik uiterlijk twee maanden na het interview af. Vaak eerder - mits correcties snel worden doorgegeven. Als je het portret voor een bepaalde datum wilt hebben, geef dit dan aan mij door vóór we een interview afspreken. Dan zal ik aangeven of die datum voor mij haalbaar is. Afscheidsportretten (van mensen die nog maar kort te leven hebben) krijgen voorrang in mijn werkrooster - in vind het heel belangrijk dat de geïnterviewde nog de kans krijgt om zijn of haar afscheidsportret zelf te lezen.  

  • Er zijn onderwerpen waar ik liever niet over praat. Is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem. Aan het begin van het interview vraag ik over welke onderwerpen je juist wel en juist niet wil vertellen. En die wens zal ik respecteren. Het interview is geen juridisch kruisverhoor en de wens van jou, de klant, staat voor mij centraal. 

  • Hoe zit het met de foto's?

De foto's lever je zelf (digitaal). Het liefst foto's met een hoge resolutie, zodat ik ze paginagroot in het portret kan zetten. Uit de foto's die je me mailt (of op een USB stick mee geeft) kies ik degenen die het beste bij het portret passen. Ik bied ook de optie om foto's te laten maken door een professionele fotograaf waar ik mee samen werk. Neem contact met me op voor meer informatie hierover.

  • Kan ik zelf bepalen welke kleur de omslag wordt van het handgebonden portret?

Natuurlijk! Je kan kiezen uit een effen omslag of een omslag met een design. Als ik je kom interviewen neem ik een aantal voorbeelden mee, zodat je kan kiezen uit een aantal designs. Kies je voor een effen voorkant dan mag je zelf aangeven welke kleur. Je kunt zelfs kiezen uit een aantal verschillende kleuren boekbind garen. 

  • Kan ik zelf kiezen welk formaat en welke opmaak het portret krijgt?

Je kunt kiezen uit drie verschillende opmaakstijlen, allemaal in A5 formaat. Voor de kleur en het ontwerp van de omslag kan je je voorkeur aangeven. Wil je een ander formaat boek(je) en/of de volledige regie over de gehele opmaak? Dat kost meer, maar is zeker mogelijk.

  • Is een interview via Skype ook mogelijk?

Hoewel de meeste mensen een face-to-face interview leuker vinden, kan het ook via Skype. Omdat dit mij reistijd en reiskosten scheelt, geef ik korting op het portret als je kiest voor een Skype interview. Een goede microfoon en een webcam - en uiteraard een goede internetverbinding - zijn dan wel vereist. 

  • Kan ik de tekst corrigeren voordat hij gedrukt wordt?

Ja, dat kan. Bij de prijs van elk portret is één correctieronde inbegrepen. Als de tekst klaar is dan mail ik de tekst - als er dingen niet kloppen dan kan je dat aan me doorgeven. Hoe eerder je reageert, hoe eerder ik het portret kan opmaken en laten drukken.