Waarom, voor wie & wanneer

 

Geschreven portretten en levensverhalen zijn bijzondere geschenken, aan jezelf of aan een ander, als er iets te vieren valt.  Maar het zijn ook waardevolle instrumenten voor reflectie, bezinning of afscheid nemen. 

 

Gelegenheden & mogelijkheden

 

Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden. Dit zijn slechts voorbeelden dus laat je er niet door beperken als je een ander idee hebt. Ik lever maatwerk en denk graag met je mee over hoe specifieke wensen kunnen worden vormgeven.

  • Een Cadeau Portret of Levensverhaal. Heel geschikt als gezamenlijk cadeau voor iemand die een mijlpaal bereikt. Bijvoorbeeld voor een grootouder die jarig is of een collega die met pensioen gaat.
  • Een Dubbelportret.  Bijvoorbeeld voor een huwelijk of jubileum, of bij de geboorte van een kind. Ik interview beide partners of ouders tegelijk en/of apart van elkaar en verwoord hun verhalen in hetzelfde portret.
  • In Memoriam Portret. Gebaseerd op een aantal kortere interviews met nabestaanden. Ter nagedachtenis aan de overledene - bijvoorbeeld om stil te staan bij diens sterfdag.
  • Een Bijzondere Gebeurtenis Portret. Sommige levenservaringen zijn zo betekenisvol en diep dat ze hun eigen tekst verdienen. Dit kan een piekervaring zijn, zoals een mystieke ervaring, een bijzondere reiservaring of een bevalling. Natuurlijk kunnen deze thema's ook aan bod komen in andere portretten. Maar bij een Bijzondere Gebeurtenis Portret wordt het hele interview aan die éne ervaring (en de context) gewijd.
  • Een Fotoboek Portret. Jij levert een flink aantal foto's, de tekst komt van mij en wordt door het fotoverhaal heen gevlochten. Andere soorten portretten worden ook van foto's voorzien, maar een Fotoboek Portret bevat naar verhouding meer foto's dan tekst. 
  • Een Afscheid Portret. Als het einde van het leven nadert, worden opeens andere dingen belangrijk. Er is dan vaak behoefte aan connectie, aan begrepen worden, aan vast leggen, aan doorgeven. Het kan troost bieden om verhalen vast te leggen voor de achterblijvers.
  • Een Reeks Portretten. Voor zorginstellingen en bedrijven kan een reeks portretten - van cliënten, klanten en/of medewerkers - interessant zijn voor een jubileumuitgave, nieuwsbrief of website.
  • Een Ondernemers PortretOndernemers, artiesten en kunstenaars kunnen een geschreven portret inzetten om zichzelf inhoudelijk te presenteren op hun website.