Cadeau aan jezelf

Een geschreven portret kan je ook over jezelf laten schrijven. Een prachtig geschenk om jezelf mee in te watten te leggen. Bijvoorbeeld als er behoefte is aan reflectie, aan bezinning, aan een ander perspectief op jezelf. Ik kan je helpen om met een frisse blik naar jezelf te kijken. Of om dingen voor je op een rijtje te zetten. Je bepaalt zelf de onderwerpen die je uitgediept wil zien.

 

Reflectie en bezinning

Er zijn momenten in het leven waarop er grotere behoefte is aan reflectie, bezinning of afscheid nemen van een levensfase. Aanleidingen hiervoor kunnen zijn: het verkopen van een familiebedrijf, het uitvliegen van de kinderen, het overwinnen van een ernstige ziekte. Ook kan gedacht worden aan het verliezen van een partner, een scheiding of het verhuizen naar een verzorgingsinstelling. In situaties waarin de grond onder je voeten is verdwenen, zoek je naar manieren om weer te aarden. Om de rode draad te vinden, zodat je die weer kan oppakken. Of juist een nieuwe focus te vinden in je leven.

 

Ik ben geen therapeut en ik kan je existentiële vragen niet voor je oplossen. Wat ik wel kan: een uitlaatklep bieden voor je gedachten, je visies, je dromen, je angsten. Ik ga op zoek naar de verhalen in jou die verteld willen worden. Het verwoord en vastgelegd zien van die verhalen werkt vaak als een steuntje in de rug. Als een klein schepje aarde voor je voeten die de bodem zoeken.

 

Klein levensverhaal - of meer?

Een geschreven portret is een klein levensverhaal, waarin een paar thema's of periodes in je leven worden beschreven. De pakketten in mijn productoverzicht (waar ook voorbeelden staan van geschreven portretten) zijn allemaal gebaseerd op één interview. 

Wil je een uitgebreider levensverhaal of biografie laten schrijven? Dat kan: ik lever graag maatwerk. We bespreken je wensen voor het optekenen van je levensverhaal in een vrijblijvend oriëntatiegesprek.