Voor zorg- en welzijnsorganisaties

Voor zorg- en welzijnsorganisaties portretteer ik met veel zorg en liefde hun cliënten. In gesprek gaan met kwetsbare mensen is -  na tien jaar als begeleider in de GGZ te hebben gewerkt én daar antropologisch veldwerk te hebben gedaan - één van mijn expertises. Niet alleen als het gaat om bejegening en mensen op hun gemak stellen in het gesprek, maar ook als het gaat om integriteit.

 

Ik kan erg genieten van de paradijsvogels onder de cliënten. Maar in het schrijven van het portret zal ik altijd zoeken naar een integere balans tussen het beschrijven van kenmerken die iemand 'anders' maken of juist hetzelfde als ieder ander mens. Met het schrijven van cliëntportretten wil ik graag bijdragen aan de-stigmatisering en ik ben me ervan bewust dat het vinden van de juiste toon daarin erg belangrijk is. 

 

Veel cliënten leven in de schaduw van hun aandoening en beperking. Die zijn namelijk het vaakst het onderwerp van gesprek in hun dagelijkse leven. Mijn doel is om cliënten even uit die schaduw te halen en om licht te schijnen op wat ze bijzonder maakt. Mijn missie is om ze het gevoel te geven dat hun verhaal de moeite waard is. Om hun eigenwaarde een flinke boost te geven. Dat doe ik door ze in hun vertrouwde omgeving te interviewen over onderwerpen die ze zelf interessant vinden. Het interview gebruik ik als basis voor een mooie tekst: een verhaal om trots op te zijn. 

 

Een geschreven portret is in eerste instantie een prachtig cadeau aan een cliënt. Maar met zijn/haar toestemming kan de tekst ook heel goed gepubliceerd worden in een cliëntenkrant, website, jubileumuitgave of een ander medium. Een reeks portretten kan dan ook interessant zijn. 

 

Voor het schrijven van individuele portretten gelden mijn algemene prijzen. Het maken van een reeks portretten is maatwerk. Tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek bespreken we o.a. het doel van de reeks, het aantal interviews, de lengte van de portretten, de opmaak en de manier van oplevering. Op basis van dat gesprek bied ik een offerte aan.